Ηλιοθερμία για θέρμανση πισίνας, στο Naoussa Hills Boutique Hotel.

Δημοσιεύτηκε : 20/07/2018 στα Projects | ,

 

Στην προσπάθεια που γίνεται από πολλούς ιδιοκτήτες ξενοδοχείων, να επιμηκύνουν την τουριστική περίοδό τους, το πρώτο πράγμα που εξετάζουν, είναι η θέρμανση της πισίνας. Έτσι λοιπόν, ο ιδιοκτήτης του Naoussa Hills Boutique Hotel, ζήτησε από τον κο Μπανέλη, συνεργάτη της Rossato στον Πειραιά, να θερμάνουμε την πισίνα του, με όσο το δυνατόν χαμηλότερο λειτουργικό κόστος.

 

 

Ο κος Μπανέλης, σε συνεργασία με το Τεχνικό τμήμα της Rossato και τον κο Κουτσαυτάκη Ιωάννη (εγκαταστάτη), σχεδίασαν ένα Ηλιοθερμικό σύστημα, που αποτελείται από 30 τ.μ. συλλεκτών, εξαιρετικής αντοχής, ειδικοί για ξενοδοχεία. Τοποθετήθηκε ένας πλακοειδής εναλλάκτης πισίνας και όλο το σύστημα, το ελέγχει ένας αυτοματισμός της Sorel (LTDC διαφορικός ελεγκτής). Το σύστημα, θα μπορεί να ελέγχεται ακόμα και από το smartphone , μέσω της εφαρμογής nabto της Sorel. Έτσι ο εγκαταστάτης και ο ιδιοκτήτης, θα έχουν το πλήρη έλεγχο της εγκατάστασης από απόσταση.

 

 

 

Στο τέλος της σεζόν, θα εκτιμηθεί η λειτουργία και η απόδοση του συστήματος και αν χρειαστεί, θα επέλθουν βελτιώσεις. Για εμάς, η μέγιστη απόδοση του συστήματος, είναι κάτι που διερευνούμε και μετά την πώληση- εγκατάσταση, ειδικά σε Ηλιοθερμικές εγκαταστάσεις.

Εξάλλου, είναι ευχαρίστηση για εμάς, να επισκεπτόμαστε τέτοια ξενοδοχεία σαν το Naoussa Hills (ένα από τα κορυφαία στην Πάρο), έστω και για επαγγελματικό σκοπό!

 

 

 

 

 

Διαβάστε ακόμα:

Ηλιοθερμικά συστήματα Rossato

Online υπολογισμός Ηλιοθερμίας (μόνο για ξενοδόχους)

Ηλιοθερμία στο Atlantica Kos Village