Ηλιοθερμία με σύστημα Solbox (drain back), στη Μύκονο

Δημοσιεύτηκε : 14/06/2016 στα Projects |
IMG_5964

 

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ολοκληρώθηκε πριν λίγες μέρες η εγκατάσταση Ηλιοθερμίας με επιλεκτικούς συλλέκτες FKA, υψηλής απόδοσης και σύστημα αποστράγγισης (drain back), το Solbox της Rossato. Ο ιδιοκτήτης μια πολυτελούς εξοχικής κατοικίας, επέλεξε το Solbox και γενικότερα τα προϊόντα της Rossato, για μεγαλύτερη απόδοση και αξιοπιστία.

Το σύστημα σχεδιάστηκε από το Τεχνικό Τμήμα της Rossato, σε συνεργασία με τον κο Μπανέλλη Παναγιώτη της Save Energy Planners, ο οποίος έκανε και την επίβλεψη.

Το Solbox, προφυλάσσει την εγκατάσταση από την υπερθέρμανση των Ηλιακών, σε περιπτώσεις όπως διακοπές ρεύματος, μηδενικής κατανάλωσης για πολλές ώρες κ.ά.  Σε άλλες περιπτώσεις, προφυλάσσει την εγκατάσταση από πολύ χαμηλές θερμοκρασίες (π.χ σε ορεινές τοποθεσίες) και από χιόνι. Για το πως ακριβώς λειτουργεί το Solbox, δείτε το αντίστοιχo link στο τέλος του άρθρου.

 

IMG_5900

 

Ο ιδιοκτήτης, επέλεξε το καινοτόμο αυτό σύστημα και για έναν άλλον λόγο. H προστασία αυτή που του δίνει το Solbox, θα δώσει επιπλέον χρόνο ζωής στο σύστημά του, καθώς και μηδενική συντήρηση!

Να σημειώσουμε εδώ ότι το Solbox κατασκευάζεται στη Γερμανία και διαθέτει όλες τις προδιαγραφές και πιστοποιήσεις που απαιτούνται.

 

 

Διαβάστε επίσης:

Solbox, σύστημα αποστράγγισης (drain back)

Επιλεκτικοί συλλέκτες FKA

Ηλιοθερμικά συστήματα Rossato

Υπολογισμός προσφοράς Ηλιοθερμίας

 

 

 

Μοίρασέ το :